EU-projekt

Aspero har under 2 år deltagit i ett EU-projekt, i Commenius-programmet. Fyra elever från Aspero har tillsammans med 4 elever från respektive Litauen, Polen och Turkiet tävlat om att utveckla en affärsidé och affärsplan. Grupperna har haft deltagare från respektive land och en bärande tanke är att samverka mellan länderna.

 

Finalen hölls i Asperos lokaler våren 2012 och grupperna presenterade sina affärsplaner för en jury av lärare från de deltagande länderna samt representanter från UF, näringsliv, reklamsektorn och utbildningsförvaltningen i Göteborg.

Segrare blev ECO Bikes som bestod av Patrick Figoni, Sverige, Gözdenur Özkapatan, Turkiet, Mateusz Glowinski. Polen och Greta Leleivaite, Litauen.

 

Projektbeskrivning:

Aspero Idrottsgymnasium i Göteborg deltar i ett EU-projekt under två år som vänder sig till alla i årskurs 2. Fyra elever från Aspero får chansen att vara med på spännande resor och träffa elever från Litauen, Polen och Turkiet.

 

De ska under projekttiden jobba fram en affärsidé och skriva en affärsplan tillsammans med de utländska eleverna. När projektet är slut får ni eleverna ett intyg som kan vara bra att ha med i CV:n. Den gruppen som jobbat allra bäst vinner ett fint pris. Första resan gick till Vilnius i Litauen i mars 2011.

 

De fyra svenska uttagna eleverna är: Adam Lind, Diana Farzi, Patrick Figoni och Frida Svensson.

 

Lärare som arbetar i projektet är Therese Rickardsson och Christina Gendenberg i samarbete med Åsa Jarevik från Aspero Kompetens.

 

Bildspel från arbetsmöte i Göteborg, Istanbul och Vilnius

 

I september var det dags för ännu ett transnationellt möte, denna gång i Istanbul. 

Läs om vårt möte här

 

Finalen i EU-projektet