Halmstad

Höstterminen 2019

2019-08-21 - 2019-12-19

Lov vecka 44
 

Vårterminen 2019

2019-01-08 - 2019-06-14

Lov vecka 8 & 16
Lovdag 31 maj

 

Hur ansöker jag till Aspero?

Ansökan till program sker senast den 2 februari, se följande länk…….

Kontakta Jimmy Karlsson för mer information.

Följ oss på Facebook!

Följ oss på Instagram!

Veckans fotbollsträningar genomfördes delvis i Halmstad arena bad! Här ser vi tre hunkar som även hann med lite lek! Fotbollstjejernas torsdagsträning bedrevs på is! Asperos hockeytränare Jens gick igenom både skridsko-och klubbteknik innan vi avslutade med spel. Kanske byter några tjejer karriär?🤔 Glädjen och skratten var dock många, precis som det ska vara! #asperoskaparvinnare Vilka kurser kan man välja? Hur förbereder man sig inför en kris och vad är egentligen talang? Den 5 februari blickade Asperos elever mot framtiden. 
Årskurs 1 hade förmånen att lyssna på en föreläsning av Björn Liljander, assisterande sportchef i Frölunda hockey som på ett intressant och lärorikt sätt pratade om talang och utveckling. Vidare under dagen fick ettorna jobba praktiskt med studieteknik och ta del av valinformation inför nästa läsår.

Årskurs 2 och 3 gavs under förmiddagen möjligheten att lyssna på en brandman, journalist, ekonom, fastighetsmäklare, polis, jurist, fysioterapeut och en entreprenör som b.la. berättade om sitt arbete, hur deras dagar kan se ut och om relevant utbildning för yrket. Eftermiddagen för årskurs 2 veks åt vägledning inför stundande val samt information om bla. mönstring och krisberedskap från försvarsmakten. 
Årskurs 3 fick ta del av en inspirerande föreläsning från en f.d elev som på ett högst personligt vis berättade om den resa han gjort och efter det fick våra treor information om hur man skriver ett cv och vad man bör tänka på inför- och under en arbetsintervju.

Under dagen fick eleverna även rasta sig genom dans och sittande volleyboll i Högskolehallen, till mångas skratt!  Vi vill tacka alla föreläsare och våra fantastiska elever för en härlig dag! Du som ännu inte gjort din ansökan till gymnasiet, glöm inte söka före den 1/2. Vi på Aspero ser fram emot din ansökan! Har du några funderingar om skolan är du välkommen att höra av dig till oss!! Ingrid Lindblad i åk 3 vann under måndagen en stor golftävling i Florida! Tävlingen heter Annika Invitational i vilken Annika Sörenstam bjuder in lovande golfare världen över! Grattis Ingrid!