Gym/fitness

Gym/Fitnessprofilen är till för dig, som vill få högskoleförberedande gymnasieutbildning med en hälsosam och inspirerande träningsform.
Inriktingen har två träningspass på Nordic Wellness i veckan med en utbildad personlig tränare till hands. Utbildningen erbjuder även ett pass idrottsteori varannan vecka samt ger möjlighet till ytterligare träning genom tillägnandet av gymkort på idrottscentrum.

    

Tränare

 

Hanna Lundh kommer från elitidrotten och har en gedigen tränarutbildning som utbildad PT och träningsinstruktör. Hanna är anställd på Nordic Wellness och driver även ett eget företag där hon arbetar som personlig tränare och genomför föreläsningar. 
  
Martina Hansson är skolans idrottslärare och arbetar som gym/fitnesskoordinator samt deltar på alla träningar.
Martina ansvarar för elevernas individuella samtal, omdömen, betygsättning, närvaro och trivsel.

 

Anläggning

Gym/fitnessträningen genomförs i samarbete med Nordic Wellness. Träningen är allsidigt inriktad och du får bland annat prova på cirkel-, styrke- konditions- och rörlighetsträning i olika former. Instruktören följer upp varje enskild elev utefter dennes förutsättningar.

Utbildningen

Gym/Fitness inriktar sig på att öka ditt välbefinnande och din prestation. Du får verktyg och lär dig metoder för att utveckla din styrka, snabbhet, uthållighet, rörlighet och koordination.
Du lär dig att skapa egna träningsprogram anpassade efter dina målsättningar.

Gym/fitness på Aspero vänder sig till dig som är intresserad av:

- Hälsa, gym och gruppträning
- Fysisk utveckling inom din idrott
 

Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustade träningsanläggning. För de gym/fitness elever som önskar i åk 3 så avslutas läsåret med ett OCR-lopp (Obstacle Course Racing). Loppet är väldigt uppskattat och ger förutom gemenskap och glädje även motivation att gemensamt träna till ett tydligt mål.

För mer information kontakta Idrottskoordinator Jimmy Karlsson.  
E-post 
Tlf: 035-136906