Fotboll

Aspero idrottsgymnasium har genom åren vunnit både SM-guld och varit delaktiga i utbildandet av flera stora elitfotbollsspelare.Vi har ett nära samarbete med sjukgymnast som jobbar med att både förebygga och lindra de skador som uppkommer i samband med fotbollsspelandet. Vi har goda kontakter och samarbeten med berörda fotbollsklubbar i vårt närområde på både herr- och damsidan.
Aspero har två inriktningar på fotbollsutbildningen, ELIT och profil.

 

Tränare
 

Jimmy Karlsson 

Utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa samt svenska. Jimmy har tränat lag i Leikin, Centern och HBK. Han har även varit distriktsförbundskapten för både pojkar och flickor. Han har  genomgått UEFA avancerad tränarutbildning samt UEFA Elite Youth. Jimmy är i nuläget tränare för BK Astrio herr. 

 

 

Timy Karlsson

Utbildad gymnasielärare i Idrott och hälsa samt samhällskunskap. Timy är utbildad mv-tränare på avancerad nivå. Han är även mv-tränare för IS Halmia, målvaktsinstruktör för Svenska Fotbollsförbundets U landslag.

Ervin Ribic

Ervin är utbildad gymnasielärare i idrott och hälsa samt matematik. Han har genomgått UEFA avancerad tränarutbildning och är för närvarande spelande tränare för IF Centerns herrar. 

 

Mats Jingblad 

Mats gjorde som spelare bl.a. 11 landskamper för Sverige och vann SM-guld med HBK. Som tränare har han bl.a. tränat IFK Göteborg, HBK och Iraklis (Grekland) med både SM-guld vinst i Svenska cupen på meritlistan. Tilläggas ska att han som tränare besegrat AC Milan, FC Bayern Munchen samt Besiktas med sitt IFK Göteborg. Han har även varit sportchef för Hammarby IF. Mats har genomgått FIFAs Pro-utbildning! 
 

 

Anläggning

Vi har en mycket bra träningsmiljö att erbjuda alla elever vid Aspero idrottsgymnasium då vi i närhet till skolan har tillgång till både naturgräsplaner, konstgräsplaner, inomhushallar samt gym. 

 

Utbildningen

Utbildningen hos oss handlar om en allsidig individuell utveckling i fotboll i en inspirerande och lustfylld träningsmiljö. Vi är framförallt ett komplement till föreningens verksamhet där du i huvudel har din träning samt spelar matcher. Under dina tre år hos oss får du både praktiska och teoretiska kunskaper om alla fotbollens delar såsom individuellt och kollektivt   försvars- och anfallsspel, teknik, fysik, mv-spel samt taktik. Vi arbetar både med fotbollsspelarens individuella utveckling samt positionsanpassar träningen. Vi arbetar även  extra med speluppfattningen som blir allt viktigare i dagens fotboll. För dig som målvakt erbjuds individuell målvaktsträning av utbildad mv-instruktör. Du som går Profil tränar två fotbollspass per vecka samt gym och teori. Du som går ELIT tränar tre pass fotboll samt gym och ett teori.

 

I teoripassen får du förutom ovanstående fördjupade kunskaper inom bl.a. träningslära, kost/näringslära, idrottspsykologi, ledarskap samt skador/rehab.

 

Länk till Svff

 

För mer information kontakta Asperos huvudinstruktör Jimmy Karlsson

E-post

Tfn: 035-136906