Handboll

Aspero är ett av Svenska Handbollförbundets Elit Handbollsgymnasier, vilket medför att utbildningen följer SHF:s riktlinjer och kvalitetsgranskas av SHF. Halmstad är en handbollsmetropol och har en stolt tradition inom idrotten. Flaggskeppet är HK Drott Halmstad som har spelat 47 säsonger i högsta serien. Klubben har spelat 24 SM-finaler och vunnit elva SM-guld. Traditionen är imponerande, men samtidigt arbetar föreningen med att fortsätta utvecklingen, bland annat genom sammanslagningen med Halmstad Handboll. Tillsammans arbetar föreningarna med visionen att Halmstad ska vara landets centrum för handboll, och att spelare och ledare erbjuds utvecklingsmöjligheter såväl på som utanför handbollsplan. Ett av flera mål är att fostra framtida landslagsspelare, ett annat mål är att spelare har ett civilt yrke när de är 25 år.

 

Tränare

Marcus Artursson

Är utbildad lärare och seniortränare i HK Hök Laholm. Marcus har lång spelarerfarenhet bakom sig, bland annat i HK Drott Halmstad och Halmstad HP IF. Marcus genomgår SHF:s Tränarutbildning och påbörjar snart TS2.

E-post

 

 

Ted Martinsson

Är utbildad på Biomedicinprogrammet på Halmstad Högskola, med fysisk träning som inriktning. Ted arbetar idag som PT på Aspero för de elever som valt handboll. 

Ted har själv en gedigen handbollsbakgrund i HK Drott Halmstad och HK Hök.

 

Anläggning

Samtliga handbollsträningar bedrivs i Halmstad Arena som är en samlingsplats för kommunens idrott, en multisportanläggning som möter elitidrottens krav. Här bedriver bland annat HK Drott Halmstad sin verksamhet, från träningar och matcher till kansliverksamhet och utbildning.

 

På träningsanläggningen Idrottscentrum sker huvuddelen av vår fysträning. Idrottscentrum finns på Högskolan i Halmstad och Aspero ligger i direkt anslutning till Campus. Gymmet är ett referensgym till Eleiko Sport, och är därmed anpassat till att utveckla atleter.

 

Utbildningen

Vi jobbar med handbollsutveckling både tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Träningens fokus ligger på den individuella utvecklingen. Under din utbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering. Du som går handbollsprofil har två handbollspass per vecka samt gym och teori. Du som handboll NIU har tre handbollspass per vecka samt gym och teori. Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustrade träningsanläggning.

 

 

Samarbete

HK Drott Halmstad

Svenska Handbollförbundet

Idrottscentrum

 

För mer information kontakta Asperos idrottskoordinator Marcus Holm

E-post

Tfn: 035-136906