Handboll

Aspero Idrottsgymnasium - ett unikt koncept
Kombinationen av idrott och studier är Aspero Idrottsgymnasiums profil. Här får du möjlighet att satsa på båda delarna. Din individuella utveckling är i fokus, både i idrotten och i skolarbetet. 
Asperos vision är att individen ska nå sina målsättningar både inom idrott och studier. Att kombinera gymnasiestudier och idrott är Asperos bärande idé och skolan har lång erfarenhet av att fostra elitidrottare. Inom handbollen har flera spelare ifrån Aspero nått väldigt långt i sina karriärer, såsom Markus Sjöbrink (LUGI), Magnus Persson (HK Malmö), Anton Halén (IFK Kristianstad) och Gustav Jönne (HK Varberg).


Aspero Idrottsgymnasium - NIU Handboll

Aspero är ett av Svenska Handbollförbundets Elit NIU Handbollsgymnasium, vilket medför att utbildningen följer SHF:s riktlinjer och kvalitetsgranskas av SHF. 
 Aspero håller hög kvalitet genom

    •    meriterade och välutbildade tränare både inom handboll och fysträning

    •    välstrukturerade individuellt inriktade träningar med hög kvalitet

    •    gymkort till alla elever

    •    idrottsteori - kost, näringslära, idrottspsykologi mm

    •    närhet till Högskolans hall, gym och laboratorium

    •    närhet till Halmstad Arena

    •    regelbundna fystester för samtliga elever

    •    samarbete med högskolan och dess studenter

Samtliga handbollsträningar bedrivs i Halmstad Arena som är en multisportanläggning som möter elitidrottens krav.

På träningsanläggningen Idrottscentrum sker huvuddelen av Asperos fysträning. Gymmet är ett referensgym till Eleiko Sport, och är därmed anpassat till att utveckla atleter.

Aspero har ett starkt nätverk av specialister för att förebygga skador och utforma rehabiliterande träning.

Samarbete med elitförening

Aspero Idrottsgymnasium har sedan 2002 ett mycket nära samarbete med HK Drott Halmstad och Halmstad Handboll. Samarbetet syftar till att spelaren ska erbjudas en optimal träningsmilj dagtid samt kvällstid för att ge spelaren maximala förutsättningar att nå så långt som individen vill inom handbollen. 

 

Tränare

Marcus Artursson

Marcus är TS3-utbildad tränare och jobbar som lärare på Aspero. Marcus har en lång och gedigen handbollserfarenhet på olika nivåer. Som spelare i HK Drott och HBP på elitnivå. Idag är han verksam både som ungdomstränare och styrelseledamot i Halmstad Handboll. Dessutom är han seniortränare för div 2 laget HK Hök. 

E-post

 

 

Lovisa Karlsson

Lovisa jobbar som PT för handbollen på Aspero. Hon jobbar även som PT på Idrottscentrum, där skolan har sitt egna gym. Lovisa är själv handbollsspelare i O/V Halsingborg och har gått NIU på Aspero. 

Sebbe Norman

Sebbe Norman är certifierad målvaktstränare på skolan och även TS2-utbildad. Sebbe är verksam som målvaktstränare i HK Aranäs och inom Hallands Handbollsförbund.

 

Martin Andersson

Martin är fystränare inom handbollen på Aspero. Han har en bakgrund som elitfriidrottare och studerande på Biomedicinprogrammet på Högskolan Halmstad. Dessutom utbildad inom Eleiko Strength Coach.

 

Adam Santos

Är fostrad i Halmstad Handbollspojkars IF och fortsatte sedan sin karriär med spel i allsvenskan och div. 1 i Alstermo och Anderstorps IF. Adam är TS2-utbildad tränare och är idag verksam inom Halmstad Handboll som tränare för herrjuniorerna.

 
Robin Hammarberg

Robin är målvaktstränare på Aspero. Han har själv gått NIU på Aspero och fått utbildning inom vår målvaktsskola. Robin har allsvensk rutin ifrån HK Varberg och spelar numera i HK Hök.
 

 

Anläggning

Samtliga handbollsträningar bedrivs i Halmstad Arena som är en samlingsplats för kommunens idrott, en multisportanläggning som möter elitidrottens krav. Här bedriver bland annat HK Drott Halmstad sin verksamhet, från träningar och matcher till kansliverksamhet och utbildning.

 

På träningsanläggningen Idrottscentrum sker huvuddelen av vår fysträning. Idrottscentrum finns på Högskolan i Halmstad och Aspero ligger i direkt anslutning till Campus. Gymmet är ett referensgym till Eleiko Sport, och är därmed anpassat till att utveckla atleter.

 

Utbildningen

Vi jobbar med handbollsutveckling både tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Träningens fokus ligger på den individuella utvecklingen. Under din utbildning får du även grundliga och fördjupade kunskaper inom näringslära, anatomi, träningslära, ledarskap, idrottspsykologi, skador och rehabilitering. Du som går handbollsprofil har två handbollspass per vecka samt gym och teori. Du som handboll NIU har tre handbollspass per vecka samt gym och teori. Samtliga elever på Aspero får gymkort till Idrottscentrums fullutrustrade träningsanläggning.

 

 

Samarbete

HK Drott Halmstad

Svenska Handbollförbundet

Idrottscentrum

 

För mer information kontakta Asperos idrottskoordinator Jimmy Karlsson

E-post

Tfn: 035-136906