Fotboll

Tränare
 

Christian Månsson har kandidatexamen från GIH och lärarexamen i Idrott och hälsa på Gymnasienivå. Christian är fostrad fotbollsmässigt i Saxemara och har varit A-lagsspelare i KRIF hockey. Nu är han tillbaka till fotbollen, som idrottslärare och fotbollstränare på Aspero.

Jens Wedeborg Utbildad lärare i idrott o hälsa, tränare för Asarums IF damlag i Elitettan. Har tidigare tränat lag i Litauen och på gotland. Går för närvarande UEFA PRO Diploma.

 

Anläggning

För fotbollsträningen håller vi till på Åvallen i Rödeby med stora ytor och tillgång till konstgräs.
Huvuddelen av vår fysträning bedriver vi på testlabbet, Rosenholm 
 

Utbildningen

På profilen  har du idrott vid 3 tillfällen i veckan, dels som din valda idrottoch dels som teori, gym eller fysträning. Alla delarna behövs för att du ska få största möjliga effekt av din satsning. Praktiska pass ligger på förmiddagen, för att ge möjlighet till återhämtning före klubbträningen på kvällen.

 

Fokus på fotbollsträningen är din individuella utveckling som spelare och idrottare, med teknik- och taktikträning efter individuella behov. Dessutom har du fysträning och får teoriutbildning i träningslära, kost och näring, idrottspsykologi med mera.

 

Betyg gäller för att tas in till programmet. Idrotten är individuellt val, som du anger vid ansökan.

 

Samverkan 

Vi samarbetar nära med idrottsklubbar, Blekinge Health Arena och Träningslabbet, Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Dessutom samverkar vi med det ledande träningscentret Lok & Motion i Karlskrona, med sjukgymnast, naprapat, idrottsläkare och massör.