Handboll

Tränare

Karl-Johan Lång är utbildad gymnasielärare i historia och idrott och anställd på Aspero. Kalle har meriter från elitseriespel och juniorlandslaget. Som tränare har Kalle tränat HIF Karlskrona i handpollsligan och Amo Handboll i allsvenskan. Idag är Kalle tränare för IFK Karlskrona Div 1. Kalle är utbildad mastercoach. 

 

Vi samverkar också med Peter Iverfeldt, som är utbildad målvaktstränare, för att utveckla regionens och Asperos målvakter på bästa sätt.

 

Anläggningar

Träningen sker på förmiddagarna i nybyggda Brinova Arena. Huvuddelen av vår fysträning bedriver vi på testlabbet, Rosenholm

 

Utbildningen

Idrotten genomförs dels som din valda idrott och dels som idrottsteori, gym- eller fysträning. Alla delarna behövs för att du ska få största möjliga effekt av din satsning. Praktiska pass ligger på förmiddagen för att ge tid till återhämtning före klubbträningen på kvällen. Fokus på handbollsträningen är din individuella utveckling som spelare och idrottare, med teknik- och taktikträning efter individuella behov.

Dessutom har du fysträning och får teoriutbildning i träningslära, kost och näring, idrottspsykologi med mera.

På handbollsprofilen har du idrott vid 3 tillfällen i veckan. Betyg gäller för att komma in på programmet. 

 

Samarbete 

Vi samarbetar nära med idrottsklubbar, Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Dessutom samverkar vi med det ledande träningscentret Lok & Motion i Karlskrona, med Blekinge Health Arena, med sjukgymnast, naprapat, idrottsläkare och massör.